500 дерев зрізали у лісокомунальному підприємстві «Красилівліс» Поліція з`ясовує, чи законно

Фото: https://suspilne.media/

500 дерев породи ясен зрізали у лісокомунальному підприємстві «Красилівліс». Не маючи основного документа – лісорубного квитка, проводилася санітарна рубка. У лісокомунальному підприємстві звинувачення відкидають.

Про це Суспільному розповів колишній працівник цього підприємства Віктор Холод.

На гугл мапі фіксуємо у лісі своє місце розташування. Праворуч від лісової дороги 7 та 12 виділи 48 кварталу, де, за словами колишнього працівника лісокомунального підприємства «Красилівліс» Віктора Холода, вирубали дерева не маючи відповідних документів.

«Це 48 квартал, в лісорубному квитку були включені виділа. Рішив вирізати, незаконно, 7 виділ і 12. На яких дозвільного документа не було», – розповідає Віктор Холод.

За словами Віктора Холода, на вирубці відсутні спеціальні позначки.

«На стовпиках має писатися квартал, виділ і рік який. Того всього тут немає в цьому лісі. По пеньках, як ви бачите, вони без клейма, без нічого абсолютно», – каже колишній працівник лісокомунального підприємства.

Без документів вирізали, каже Віктор Холод, 500 дерев, на суму 3 мільйони гривень.

«Понад 500 дерев породи ясен. Ціна, приблизно 5-6 тисяч за дерево», – каже Віктор Холод.

Санітарно-вибіркова рубка на 48 кварталі проводилася у 2021 році, говорить лісничий лісокомунального підприємства «Красилівліс» Вадим Сабадаш.

«Лісорубний квиток в нас виданий 21 липня 2021 року. 48 квартал, і в нього є три виділи – 13,18,21. Площа, 2.4, 5.2, 2.5 гектари. Це була ясенова рубка», – розповідає Вадим Сабадаш.

Лісничий показує документи, що мали право на санітарну рубку.

«Лісорубні квитки 25 вересня 2017 року де на даному кварталі проходила рубка. На 12 виділі. По 7 виділі в нас немає», – каже Вадим Сабадаш.

Із заявою щодо вирубки лісу Віктор Холод виступив на Заслучненській сесії сільради. Її голова, Анатолій Розумний, каже, звернеться щодо вирубки до правоохоронців.

«Чи прийнята відповідна заява, коли вона надійшла, як вона наразі розглядається і яка перспектива даного розвитку. Все що я можу зробити на даний час», – каже Анатолій Розумний.

У Хмельницькій прокураторі заяву, з якою звернувся колишній працівник «Красилівліс» Віктор Холод, передали до поліції, – розповідає перший заступник керівника прокуратури Олег Намистюк.

Наразі поліція проводить відповідну перевірку, каже інспекторка з комунікації Хмельницького районного управління поліції віра Мазур.

«До поліції надійшла заява про незаконну вирубку дерев на території лісокомунального сільськогосподарського підприємства «Красилівліс» в Заслучненській територіальній громаді. Дану заяву було скеровано на розгляд до відділу поліцейської діяльності №1, місто Красилів», – розповідає Віра Мазур.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне