60-ти річна хмельничанка, яка не знайшла своє прізвище у списках виборців, звернулася до суду

11
Фото: Корреспондент.net

До Хмельницького міськрайонного суду звернулася 60 –ти річна Хмельничанка, яка не знайшла своє прізвище у списках виборців на виборах Президента України, які призначені на 31 березня 2019 року.  Жінка вказала, що зареєстрована за певною адресою в м. Хмельницькому має право глосу. Однак з незрозумілих причин її прізвище відсутнє у списках виборців. Працівники суду допомогли жінці заповнити бланк позовної заяви по включення її у списки виборців. Про це інформує прес-служба суду.

Таке звернення далеко не одиничне

Так з початку тижня до суду звернулись 22 особи щодо надання їм можливості проголосувати  на виборах Президента України, які призначені на 31 березня 2019 року.  Переважна більшість позовів подані громадянами, які знялись з реєстрації та на день подання позову так і не зареєструвались за будь-якою адресою.  4 позови подано громадянами, які зареєстровані за певною адресою в м. Хмельницькому. Однак їх прізвища відсутні у списках для голосування так і у реєстрі виборців. Також троє осіб звернулись із позовами щодо тимчасової зміни місця голосування. Позаяк у день виборів  перебуватимуть у відрядженні в м. Хмельницькому, є членами виборчих комісій, відмінних від тих, в яких включені у списки виборців.

Переважну більшість справ розглянуто та задоволено. Щоправда в задоволенні одного позову було відмовлено, оскільки судом було встановлено, що особу визнано недієздатною та рішення набрало чинності.

Додатково повідомляємо, що Хмельницьким міськрайонним судом  для зручності громадян розроблено бланки позовних заяв та відповідальними працівниками апарату суду надається допомога щодо заповнення позовних заяв літнім громадянам та всім у кого виникають труднощі щодо заповнення.

Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору

Крім того, просимо звернути увагу на той факт, що чинним законодавством передбачено певні дедлайни щодо розгляду певних справ, зокрема  для справ про уточнення списку виборців таким днем є четвер 28 березня 2019 року – тобто за два дні до дня голосування. Саме четвер є останнім днем коли суди можуть вирішувати питання щодо внесення у списки виборців.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне