610 кілометрів мінералізованих смуг цьогоріч створять лісівники Хмельниччини

Фото: https://suspilne.media/

“Ми використовуємо або дискові борони, або плуг для нарізання нових мінсмуг. Дискові борони більше для догляду за ними. Грунт перевертається, і на поверхні залишається свіжа земля”, – каже лісничий.

За його словами, найбільше уваги приділяють молодому лісу.

Аби оперативно виявити пожежу на тій чи іншій ділянці, в Шепетівському лісовому господарстві працює чотири системи відеоспостереження з вишок лісництв, за якими стежать з центрального офісу, розповідає інженер охорони та захисту лісу Максим Михальчук.

Щомісячне поновлення мінералізованих смуг розпочинається з ранньої весни і триває до пізньої осені, розповідає директор Шепетівського лісового господарства Олександр Заблоцький. За його словами, заплановано облаштувати та поновити 300 кілометрів таких смуг.

На території Шепетівського району, де багато лісів, створять найбільше мінералізованих смуг, розповідає директор Подільського лісового офісу Василь Гончар: “Цього року на території Хмельницької області ми запланували створити 610 кілометрів мінералізованих смуг. Більшу частину ми вже зробили”.

За його словами, цьогоріч у лісах на території Хмельниччини пожеж не було. Минулого року ліквідували 13 локальних пожеж. Основна причина загоряння в лісі – людська недбалість.

Для створення мінералізованих смуг використовують дискові борони. Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне