7-річний хмельничанин віддав заощадження спортсмену на дрони для ЗСУ

Фото: Суспільне

Хмельницький олімпійський чемпіон Сергій Нагорний вирішив продати свої золоту й срібну медалі олімпійських ігор у Монреалі, щоб придбати два дрони для Збройних сил України. За його словами, відколи оголосив аукціон, хмельничани почали відмовляти його продавати олімпійські нагороди та перераховують йому гроші на квадракоптери. Усі гроші зі своєї скарбнички приніс чемпіону й семирічний Макар Лапінський. Інформує Суспільне

Олімпійський чемпіон з Хмельницького Сергій Нагорний тисне руку семирічному Макару Лапінському. Хлопчик віддав Нагорному всі свої, заощаджені за кілька років, гроші, щоби іменитий спортсмен купив два дрони для військових.

«Почалася війна, і Макар каже: не треба мені зараз іграшок, в мене вистачає. але я теж хочу зробити добру справу, комусь допомогти. Син займається боксом, тому що наш тато – тренер з боксу. Макар хоче стати олімпійським чемпіоном, тож коли я йому розповіла історію, що наш хмельницький спортсмен, олімпійський чемпіон Сергій Нагорний хоче продати свої нагороди, аби купити дрони для військових, він каже: мамо, я віддам йому свої гроші, я хочу зустрітися з цим дядею і потиснути йому руку», – розповідає мама Макара Юлія Лапінська.

 
Усі свої заощадження Макар Лапінський вирішив віддати для допомоги військовим, бо, каже, іграшок у нього і так вже достатньо. 

У конверті Макара чимало банкнот, але більше – копійок. «Їх там так багато… Я вищитував кожну монетку! Нарахував шість тисяч 190 гривень», – захоплено каже хлопчик.

Макар уже навіть намалював дрони, до закупівлі яких долучився, разом із українським солдатом.

«Це два квадракоптери, а це солдат з пультом управління від цих квадракоптерів», – показує хлопець свій малюнок. Додає: він захотів допомогти нашим солдатам, щоб перемога була швидше.

Олімпійський чемпіон з веслування на байдарках Сергій Нагорний дарує Макару Лапінському статуетку богині перемоги, медаль Національного олімпійського комітету, магніт з руським кораблем та ставить автограф у книжці про олімпійських чемпіонів різних років на своїй фотографії, де він з напарником по байдарці-двійці Володимиром Романовським – на п’єдесталі пошани в Монреалі. Саме там у 1976 році на дистанції 500 метрів вони посіли друге місце, а на дистанції 200 метрів виграли.

Сергій Нагорний розчулений вчинком хлопчика, який у майбутньому мріє теж стати олімпійським чемпіоном.
 

Суспільне

 
Олімпійське золото й срібло чемпіон хотів продати, щоб купити два квадракоптери військовим підрозділу, де зараз служить його син-доброволець. Нагорний каже, дрони в гарячій точці фронту дуже потрібні, та коштує один такий гаджет 110 тисяч гривень.

«У мене немає таких грошей, тому що я вже пенсіонер, тому і хотів продати свої медалі, щоб допомогти йому. Але люди, хмельничани, такі чуйні, що почали надсилати мені гроші. Я просто в шоці, який чудовий в нас народ! Люди надсилають і по 20 гривень, і по 100, і по тисячі. 1.55 Мене просять не продавати медалі, кажуть: не продавай, Сергію, медалі, тому що ми грошей і так назбираємо», – розповідає Сергій Нагорний.

За словами спортсмена, за добу він зібрав уже чверть потрібної суми. За кожний переказ, каже, вдячний, та коли почув про семирічного хлопчика і його гроші з дитячої скарбнички, не втримався й заплакав.

«У мене просто сльози на очі навернулися. З такими людьми ми обов’язково переможемо», – каже чемпіон.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне