7 тисяч гривень зі скрині: суд покарав крадія заощаджень пенсіонерки

120
Фото: court.gov.ua

Віньковецький районний суд визнав винним у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній із проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України), 47-річного жителя с. Зелені Курилівці Новушицького району. І призначив йому остаточне покарання – 4 роки позбавлення волі.

Як встановив суд, 14 травня цього року чоловік зайшов до літньої кухні односельчанки, відімкнув своїм ключем дерев’яну скриню й вкрав звідти 7 тисяч гривень.

У суді пояснив: бачив, як син потерпілої діставав зі скрині гривні. Тож, коли йому знадобилися гроші, сам пішов до літньої кухні.

Власниця заощаджень зауважила, що того дня застала обвинуваченого на місці злочину. Своє перебування в її господарстві він пояснив переховуванням від поліції. Суд вона просила позбавити волі односельця, котрий гроші їй так і не повернув.

«… суд бере до уваги, що В. скоїв новий корисливий злочин щодо особи похилого віку, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення крадіжок, посягнувши на одне із найцінніших соціальних благ людини – право власності, що свідчить про його підвищену суспільну небезпечність, і небажання ставати на шлях виправлення», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне