77,6% мешканців Шепетівської громади вважають гострою проблемою корупцію у місцевій владі, – дані соцопитування

Фото: https://ngp-ua.info/

Більшість опитаних мешканців Шепетівської громади (64,8%) вважають, що справи в їхній громаді йдуть у неправильному напрямку і вона економічно занепадає (54%). А особливо гостро  у громаді стоїть проблема корупції – так вважає 77,6% респондентів. Також більшість незадоволені діяльністю міського голови Віталія Бузиля – 50,5% та вважають, що він має публічно звітувати про виконану роботу – 95,8%. Про це свідчать дані дослідження «Суспільно-політична ситуація в Шепетівській міській територіальній громаді (середина листопада 2021 року)» проведеного столичною Дослідницькою компанією «Соціополіс» з 15 по 23 листопада 2021 року на замовлення громадської організації «Громадська ініціатива дій (ГІД)».

Інформує НГП.

Детальніше: згідно з результатами опитування, жителі Шепетівської міської громади переважно не задоволені тим, як ідуть справи в їхній громаді, – лише близько чверті (24,8%) респондентів вважають, що справи в Шепетівській громаді розвиваються в правильному напрямку, тоді як майже дві третини (64,8%) респондентів вважають, що справи в їхній громаді йдуть у неправильному напрямку.

Також жителі громади скоріше негативно, ніж позитивно оцінюють діяльність діючої місцевої влади. Зокрема, діяльністю Шепетівського міського голови Віталія Бузиля задоволені 38,1% опитаних (в тому числі повністю задоволені – лише 10,3%), а не задоволені – 50,5% респондентів (в тому числі повністю не задоволені – 30,0%).

Згідно з результатами дослідження, більшість (54,4%) опитаних жителів Шепетівської міської громади вважають, що станом на теперішній час їхня громада економічно занепадає. Близько чверті опитаних (26,2%) вважають, що економічний розвиток Шепетівської громади на теперішній час зупинився на місці. Лише 14,7% опитаних вважають, що Шепетівська міська громада тепер економічно розвивається.

Згідно з результатами опитування, переважна більшість жителів Шепетівської міської громади вважають, що проблема корупції у місцевій владі їхньої громади існує та є гострою (58,3% дуже гострою; 19,3%  –досить гострою). Значно менше опитаних (7,2%) вважають, що проблема корупції у місцевій владі їхньої громади хоч й існує, але не є гострою. Лише 5,8% опитаних взагалі заперечують існування корупції у місцевій владі Шепетівської міської громади.

Переважна більшість опитаних жителів Шепетівської міської громади вважають, що міський голова кожного року повинен виступати з публічним звітом про виконану роботу (90,3%, що  безумовно, 5,5% опитани, що скоріше повинен. Лише 3,3% опитаних висловили думку, що Шепетівський міський голова не повинен кожного року виступати з публічним звітом про виконану роботу.

Методологія дослідження:

Об’єкт дослідження – зареєстровані жителі м. Шепетівки та інших населених пунктів, які входять до складу Шепетівської міської територіальної громади, віком від 18 років.

Метод дослідження – стандартизоване інтерв’ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів.

Вибірка – двоступенева, з квотним відбором на останньому етапі, репрезентативна для дорослого населення Шепетівської міської територіальної громади за статтю та віком.

Обсяг вибірки – 600 респондентів (в тому числі: м. Шепетівка – 571 респондент, с. Пліщин – 15 респондентів, с. Плесна – 14 респондентів).

Теоретична статистична похибка репрезентативності частки ознаки з довірчою ймовірністю 0,95 не перевищує: • 4,0% – для даних, близьких до 50%; • 3,4% – для даних, близьких до 25% і 75%; • 3,2% – для даних, близьких до 20% і 80%; • 2,8% – для даних, близьких до 15% і 85%; • 2,4% – для даних, близьких до 10% і 90%; • 1,7% – для даних, близьких до 5% і 95%.

Детальніше тут.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне