850 грн штрафу сплатить пенсіонер з Нетішина за те, що схопив за вухо хлопчика, який галасував біля будинку

Фото: ілюстративне

У Нетішині судили пенсіонера за нанесення легких тілесних ушкоджень малолітньому хлопцеві. Вік дитини не уточнюють, але відомо, що йому ще не виповнилося 14 років. Конфлікт між чоловіком та дитиною виник через те, що компанія школярів бігала біля під’їзду будинку і галасувала.

Як йдеться у вироку Нетішинського міського суду, інцидент стався в обід 8 серпня. Обвинувачений чоловік розповів у суді, що того дня біля під’їзду бігали декілька малолітніх дітей. Він декілька разів зробив їм зауваження, аби вони не галасували, але, за його словами, діти не відреагували.

«Надалі, потерпілий підійшов до нього ближче та сказав, що де вони хочуть, там і будуть гратися. На що він запитав у потерпілого де той живе, і, взявши його за руку, хотів відвезти до батьків. Однак потерпілий почав вириватися, бити його руками та ногами, висловлюватися нецензурною лайкою на його адресу. Тоді він взяв потерпілого рукою за вухо та вивів до дороги. Більше він малолітнього хлопчину не зачіпав, ударів йому не наносив та за шию не хапав», – наводять пояснення чоловіка у вироку.

Свою провину у нанесенні легких тілесних ушкоджень він не визнав і пояснив, що лише взяв хлопця за вухо, але це було спровоковано «поведінкою потерпілого», інформує zaxid.net.

Матір хлопця заявила у суді, що її син важко сприймає все що сталось, тому вона не хоче щоб він давав покази у суді. Жінка визнала, що діти того дня справді галасували, однак, за її словами, після зауваження діти вирішили «підійти та вибачитись».

«Коли її син підійшов до обвинуваченого, то той схопив його за вухо і повів до велосипеда зі словами: “Я тебе зараз прикую до паркану”, при цьому бив коліном по сідницях. Син почав пручатися і зміг вирватися від обвинуваченого. При цьому її син матюкався, однак це він навчився від дорослих у місті Нетішин», – пояснює жінка.

Після інциденту пенсіонер поїхав з місця на велосипеді. Тож коли приїхала поліція, чоловіка вже не було. Він пояснив, що поїхав у аптеку, бо в нього «розболілося серце». У хлопчика лікарі виявили легкі тілесні ушкодження: два садна збоку на шиї та чотири садна на задній поверхні вушної раковини.

На засіданні 17 жовтня суддя Роман Стасюк визнав чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 125 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень) і призначив йому 850 грн штрафу. Також він частково задовольнив цивільний позов матері хлопця і зобов’язав чоловіка сплатити потерпілим 10 тис. грн моральної компенсації та 1,5 тис. грн матеріальної шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне