98 випускників Хмельниччини склали мультитест на 200 балів

Фото: Ілюстративне

98 випускників області склали різні дисципліни національного мультипредметного тесту на максимальні 200 балів. Про це Суспільному розповів директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, який відповідає за виконання тесту на Хмельниччині, Геннадій Кузьменко.

За його словами, 65 із них – з Хмельницького району, 20 – з Кам’янець-Подільського і 13 – з Шепетівського.

Випускники здавали три дисципліни, дві з яких – українська мова і математика – основні, і одна – на вибір. За словами Геннадія Кузьменка, з української мови найкращий результат мають 26 випускників, з математики таких – 43. З дисциплін на вибір 60 % обрали для складання тесту історію України. 30 % віддали перевагу англійській мові, 15 випускників склали іноземну на 200 балів. З двох дисциплін максимальний бал отримали шість жителів області. Загалом, на основну сесію національного мультитесту, яка тривала з 7 по 20 червня, зареєструвалися 10 тисяч 799 випускників Хмельниччини. Це – на дві тисячі більше, ніж торік. Явка учасників НМТ склала 95 відсотків, розповів Геннадій Кузьменко.

“Для нас найбільш проблемними були перша зміна сьомого числа і перша зміна 20 числа. Практично, в ці дні до певних складнощів і негараздів сервера українського центру зазнали хакерських атак із боку Росії. Складності були, але переважну більшість проблем вдалося вирішити й ми провели НМТ в цілому успішно”, — розповів Геннадій Кузьменко.

Близько трьохсот випускників області, за словами Геннадія Кузьменка, зареєструвалися на додаткову сесію, яка запланована 17 і 19 липня.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне