“Абсолютно не болюча процедура”: як почувається перший вакцинований хмельничанин

Фото: ХОДА

У Хмельницькому сьогодні, 25 лютого, стартувала вакцинації від коронавірусної інфекції. Першим, вакцину AstraZeneca, отримав лікар-анестезіолог, заступник медичного директора з терапевтичної роботи КП “Хмельницька міська лікарня” Вадим Свинцицький.

Як він повідомив Суспільному, вакцинувався для того, щоб убезпечити себе та своїх близьких.

“Почуваю себе задовільно. Вакцина вводилася в плече (дельтоподібний м’яз). Абсолютно не болюча процедура, без якихось особливостей. Не така болюча, як вакцина від дифтерії”, – каже Вадим Свинцицький.

Лікарка мобільної бригади Хаба Людмила розповіла Суспільному, після введення вакцини пацієнт повинен бути під наглядом медиків близько 30 хвилин.

“Спочатку йде медичний огляд пацієнта, всі дані вводяться в інформаційну систему, далі пацієнт проходить у маніпуляційну де йому роблять щеплення від коронавірусу. Далі він 30 хвилин перебуває в іншій кімнаті, щоб попередити небажані реакції людини на щеплення”, – каже лікарка мобільної бригади.

За словами заступниці директора Департаменту охорони-здоров’я Тетяни Косовської, в першу чергу щеплення від коронавірусу отримають 15 медиків, які працюють у мобільних бригадах.

“Надалі щеплюватися працівники закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на коронавірус. Працівники та підопічні закладів соціального закладу щеплюватимуться вакциною американського виробництва Pfizer”, – говорить Тетяна Косовська.

Завтра, 26 лютого, щеплення від коронавірусної інфекції проводитимуть на базі Хмельницької інфекційної лікарні. Там завтра планують провакцинувати 50 медичних працівників.

Загалом у Хмельницькій області у першу хвилю вакцинації планують імунізувати 892 медиків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне