Аграрії Хмельниччини розпочали збір ранніх зернових культур

Фото: Суспільне Хмельницький

Аграрії Хмельниччини розпочали збір ранніх зернових. Нині в регіоні молотять, зокрема, озимий та ярий ріпак, ячмінь, на незначних площах розпочато обмолот озимої пшениці та гороху.

Про це під Суспільному Хмельницький розповів начальник управління розвитку АПК та земельних відносин Хмельницької ОВА Олег Омелянюк.

За його словами, станом на 18 липня 2023 року обмолочено майже 9 тис. га цих культур.

“Зокрема озимий ячмінь обмолочено на площі 5 тис. га, намолочено понад 28 тис. тонн при урожайності 56 центнерів з гектара. Озимий ріпак зібрано з 3 тис. га, намолочено 8,5 тис. тонн при урожайності 28 центнерів з гектара. На незначних площах стартував обмолот озимої пшениці та гороху, середня урожайність яких перевищує відповідно 60 та 25 центнерів з гектара”, — говорить Олег Омелянюк.

Всього ранніх зернових культур підлягає до збирання близько 300 тис. га, з них — 195 тис. га — озима пшениця. Очікуваний валовий збір колосових культур — 1,5 млн. тонн, зернових культур в цілому — близько 4 млн. тонн, додає Олег Омелянюк.

Попри військовий стан та нестачу ресурсів, в управлінні розвитку АПК та земельних відносин розраховувують на високі врожаї озимої пшениці, жита, кукурудзи та інших культур цьогоріч.

Як каже Олег Омелянюк, для зберігання намолоченого зерна й технічних культур на Хмельниччині нараховується 46 хлібоприймальних підприємств, потужністю 3 млн. 500 тис. тонн. зерна одночасного зберігання. Крім того, в агроформуваннях області є близько 1000 зерноскладів, що дає змогу розмістити на їх потужностях понад 500 тис. тонн зерна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне