Антимонопольного комітету України переможцю допоміг технічний учасник

Фото: prm.ua/

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП «Рембудкомп» (м. Хмельницький) і ПВКФ «Будкомп» (м. Хмельницький) загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Розглянувши подання Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2018 році узгодили дії під час проведення Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради процедури відкритих торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту – улаштування тротуару та велосипедних доріжок по Старокостянтинівському шосе. Переможцем відкритих торгів було визнано ПВКФ «Будкомп» з ціновою пропозицією 2 583 391,00 гривень (з ПДВ).

Учасники в один день розмістили свої пропозиції на одному електронному сайті публічних закупівель, з одного електронного майданчика, використавши для завантаження документів IP-адресу ПП «Рембудкомп». При реєстрації на електронному майданчику вказали одну контактну особу, яка одночасно є засновником та керівником і ПП «Рембудкомп», і ПВКФ «Будкомп».

Для участі в торгах ПП «Рембудкомп» надало лише один документ – тендерну пропозицію, що була відхилена замовником торгів. ПП «Рембудкомп» виступило технічним учасником тендеру та подало тендерну пропозицію прикриття для забезпечення умов виграшу ПВКФ «Будкомп».

Між підприємствами існували сталі спільні господарські відносини, як до проведення торгів, так і під час їх проведення, зокрема, у вигляді взаємних розрахунків. Відповідно до чинного законодавства ПП «Рембудкомп», і ПВКФ «Будкомп» заборонено брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне