Антимонопольний комітет оштрафував 2 підприємства за спотворення результатів торгів

1
Фото: E-tender

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ІП «АІС-Полтава» (м. Полтава) та ТОВ «Радіал-Україна» (м. Київ) на 908 тис. грн. Підприємства порушили законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді неподання інформації у встановлені строки. Про це інформує прес-служба Відділення.

Проводиться дослідження на предмет дотримання зазначеними суб’єктами  вимог законодавства. Про захист економічної конкуренції під час участі у процедурах закупівлі за державні кошти автомобільної техніки.

За результатами моніторингу публічних закупівель у 2016-2017 роках було встановлено, що ІП «АІС-Полтава» та ТОВ «Радіал-Україна» спільно брали участь в 342 закупівлях на всій території України.

Відділення розпочало розгляд 2 справ відносно цих суб’єктів господарювання за ознаками антиконкурентних узгоджених дій у вигляді спотворення результатів торгів на території Хмельницької та Чернівецької областей.

У ході виконання доручення та розгляду справ Відділення направило 11 вимог суб’єктам господарювання. Проте у наданні інформації, яка вимагалася, ІП «АІС-Полтава» та ТОВ «Радіал-Україна» відмовили.

Неподання інформації позбавляє Відділення можливості провести повний аналіз наявності (відсутності) ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях ІП «АІС-Полтава» та ТОВ «Радіал-Україна». Під час участі у процедурах закупівлі за державні кошти автомобільної техніки протягом 2016-2017 років.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України стягнув з Славутського солодового заводу 255.000 гривень. Антимонопольний комітет України оштрафував приватне акціонерне товариство «Славутський солодовий завод» (с. Крупець, Славутський р-н, Хмельницька обл.) на 255 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Штраф накладено за здійснення концентрації шляхом набуття контролю над активами елеватора, які знаходяться в м. Харків та належать публічному акціонерному товариству «САН ІнБев Україна» (м. Київ), без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне