Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «МЦ Гарвард Медікал» на 5 тис. грн

Фото: https://izbirkom.org.ua/

Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «МЦ Гарвард Медікал» (м. Хмельницький) на 5 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої реклами.

Відділення встановило, що товариство у газеті «Подолянин» розмістило рекламне оголошення з інформацією: «Всеукраїнський центр псоріазу спільно з «Гарвард Медікал проводить лікування псоріазу» та «Тільки ми робимо зрозумілу для хворого діагностику на катехоламіни», що не відповідала дійсності.

Товариство проводить діагностику на катехоламіни на підставі аналізів лабораторії «Синево», результати яких діагностує лікар-ендокринолог ТОВ «МЦ Гарвард Медікал».

На території м. Хмельницького, крім товариства, послуги з діагностики ендокринної системи, у тому числі на катехоламіни, надають інші суб’єкти господарювання, у яких працюють кваліфіковані лікарі – ендокринологи, зокрема, МЦ «Оксфорд Медікал», МЦ «Ультрадіагностика», МЦ «МилаМед», приватна поліклініка «ПрофіМед», КНП «Хмельницька обласна лікарня» та інші.

Позначення «Тільки ми робимо зрозумілу для хворого діагностику на катехоламіни» може впливати на вибір потенційних пацієнтів, оскільки дане позначення може вказувати на те, що виключно ТОВ «МЦ Гарвард Медікал» проводить зрозумілу для хворого діагностику на катехоламіни.

Посилання на «Всеукраїнський центр псоріазу» вводить в оману споживачів, оскільки такий центр взагалі не існує.

У ході розгляду справи було опитано споживачів. У 94% респондентів склалося враження, що лише в даному медичному центрі проводиться зрозуміла діагностика на катехоламіни. Після перегляду позначення «Тільки ми робимо зрозумілу для хворого діагностику на катехоламіни» 80% опитаних надали б перевагу ТОВ «МЦ Гарвард Медікал» з поміж інших медичних закладів. 98% споживачів вважають, що позначення «Всеукраїнський центр псоріазу» вказує на те, що даний центр спеціалізується на питаннях лікування псоріазу та здійснює свою діяльність на території всієї України. 89% надали б перевагу Товариству після перегляду повідомлення «Гарвард Медікал» спільно із «Всеукраїнським центром псоріазу» проводить лікування псоріазу».

«ТОВ «МЦ Гарвард Медікал» могло отримати неправомірні переваги у конкуренції, посилюючи свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неправдивої інформації про стандарти та характеристики послуг, що ним надаються. Використання у оголошенні слова «тільки» створює уявлення про ексклюзивну послугу і спонукає споживачів обирати саме їх. Зазвичай цим і користуються недобросовісні конкуренти. Уникнути даної ситуації можна було б, деталізувавши інформацію про послуги. Проте посилання на неіснуючий центр є неприпустимим і вводить споживачів в оману», – прокоментував прийняте рішення голова Відділення Олег Федорчук.

Інформує прес-служба Південно-західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне