Апеляційний суд поставив крапку у справі про поворот виконання рішення щодо виселення з гуртожитку

33
Фото: .court.gov.ua

Хмельницький апеляційний суд відхилив скаргу нової власниці кімнати у гуртожитку по Зарічанській на ухвалу першої інстанції про поворот виконання рішення суду. Хмельницький міськрайонний суд у зв’язку із скасуванням рішення про виселення попередньої мешканки повернув сторони у попередній стан. Вселив жінку назад у кімнату.

Судові процеси про виселення жінки з гуртожитку тривали з 2016 року. У результаті, в червні 2018 року Верховний Суд касував попередні рішення про виселення і відправив справу назад у першу інстанцію на новий розгляд. Там позов залишили без розгляду. Однак на цей момент попереднє рішення, за яким жінку виселили з гуртожитку, вже було виконане. Тож вона змушена була звернутися із заявою про поворот його виконання. Тобто повернення до попереднього стану, який існував до моменту виконання рішення. Хмельницький міськрайонний суду ухвалою від 25 лютого 2019 року заяву задовольнив і вселив колишню мешканку у кімнату. Проте з таким рішення не погодилась інша жінка. Та яка придбала її у власність.

Апеляційний суд відхилив доводи скаржниці про те, що у справі про право на житло і проживання у ньому не можна застосувати поворот виконання рішення. На її думку таке можливо лише у справах щодо захисту майнових прав. Однак, колегія суддів не погодилась з таким трактуванням правових норм. Крім того, спірну кімнату гуртожитку апелянтка купила вже після винесення ухвали про поворот виконання. Відтак скаргу жінки не задовльнили.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили і касаційному оскарженню не підлягає.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суд

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне