АТ «Хмельницькобленерго» перевірять на дотримання вимог справедливого відключення електропостачання

Фото: ілюстративне

Міненерго інформує, що для справедливого забезпечення електроенергією, операторами систем розподілу мають дотримуватись такі пріоритети:

  1. критична інфраструктура, зокрема об’єкти водо-, теплопостачання та лікарні,
  2. об’єкти військово-промислового комплексу, які працюють на оборону держави,
  3. бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти. Наприклад, хлібопекарні та молокозаводи,
  4. житловий сектор.

Водночас, Міненерго, НКРЕКП, Держенергонагляд отримують численні звернення від громадян щодо нестабільного і періодичного електропостачання або його відсутності.

Також НКРЕКП зафіксовано недотримання вимог щодо обслуговування споживачів колл-центрами у 10 операторах систем розподілу. Комісія через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви в електропостачанні розпочала перевірки 12 ОСР: у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Полтавській областях, а також у місті Києві.

«У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення», – наголосив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне