Автовласники Хмельниччини поповнили місцеві бюджети майже на 3,5 мільйона гривень

Фото: zt.20minut.ua

Упродовж 7 місяців поточного року до місцевих бюджетів нашого краю власники елітних автівок сплатили майже 3,5 мільйона гривень транспортного податку. Індикативний показник виконання склав 108 відсотків, а це означає, що до казни додатково надійшло 250 тисяч гривень.

Від громадян – автовласників надійшло 1,8 мільйона гривень податку, від юридичних осіб понад 1,7 мільйона гривень.

Слід зазначити, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року. У 2019 році середньоринкова вартість автомобіля, який є об’єктом оподаткування, складає 1 564 875 грн.

Зауважимо, що юридичні особи сплачують транспортний податок щоквартально авансовими внесками відповідно до поданої податкової декларації. Податок громадянам обчислюється контролюючим органом та направляється податкове повідомлення – рішення. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення.

Також нагадуємо, що транспортний податок належить до місцевих податків і зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Порядок оподаткування транспортним податком визначено статтею 267 Податкового кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне