Безпечна дорога для школярів

59
Фото: podillyanews.com

Днями на подвір’ї хмельницької школи №13 зібралися десятки дітей із плакатами, іграшками та в яскравих жилетах. Старшокласники разом із педагогами утворили живу колону на узбіччі вулиці, що веде до навчального закладу. Діти скандували гасла «Нам потрібна безпечна дорога!», «Нам потрібен тротуар!», «Хочемо паркуватися правильно!»

Вулицею Профспілковою у мікрорайоні Лезневе щодня до школи добираються 403 учні. Вздовж дороги немає тротуарів, а розминутися можуть заледве дві автівки, йдеться у Поділля News.

Як розповідають школярі, дорога до школи у них пов’язана з певними незручностями та неприємностями. Особливо – у негоду. До прикладу, щоб могли розминутися дві машини, дітям доводиться відходити у багнюку. А пішоходи часто не поступаються дорогою батькам, які підвозять дітей до школи на авто. Бо поступатися нема куди, оскільки тротуару нема.

Мати однієї з школярок-п’ятикласниць зізнається: доньку побоюється відправляти до школи саму. Але коли підвозить – не знаходить місця для паркування автівки.

Акцію, яка біля навчального закладу тривала протягом кількох хвилин, провели в рамках другого етапу аналогічного всеукраїнського заходу, аби привернути увагу міської влади та патрульних. Зокрема, учні написали офіційного листа до управління Патрульної поліції. Звернення розглянули та дали йому офіційний хід.

Аби врятувати дитячі життя, цієї весни батьки школярів всього за дві години зібрали понад 70 підписів – за створення тротуарної зони та облаштування місць для паркування біля закладу. Нині на сайті Хмельницької міської ради зареєстрована відповідна петиція. Ідею батьків підтримують і педагоги.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне