Білогірський суд виніс вирок неповнолітньому за наркотики

1
Фото: kma.court.gov

Визнати винуватим за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання і зберігання наркотичних засобів без мети збуту) та призначити покарання – 850 гривень штрафу. Саме такий вирок виніс Білогірський районний суд неповнолітньому жителю села Теофіпольського району. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Це покарання узгодили прокурор та обвинувачений в укладеній ними угоді про визнання винуватості. За її умовами, молодий чоловік повністю, беззаперечно та беззастережно визнав свою винуватість у інкримінованому злочині і погодився на обумовлений штраф.

Як встановив суд, 10 грудня 2018 року в підвалі однієї з теофіпольських п’ятиповерхівок між цеглинами юнак «виявив паперовий згорток білого кольору, в якому знаходилася подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, зовні схожа на рослини конопель». Згідно з висновком експерта, це був наркотичний засіб – канабіс (6,05 г).

Нагадаємо, що на Хмельниччині поліцейські-детективи затримали іноземця-наркоторговця. Під час проведення профілактичної операції «Мігрант» детективи ГУНП в Хмельницькій області затримали громадянина сусідньої держави, якого підозрюють у незаконному обігу наркотиків. 30-річний молодик потрапив у поле зору правоохоронців ще влітку 2018 року — його запідозрили у систематичному збуті амфетаміну, який є особливо небезпечною синтетичною наркотичною речовиною. Кілька місяців поспіль поліцейські збирали доказову базу та документували злочинну діяльність чоловіка, доки не з‘явилося достатньо підстав для його затримання. Наркозбувача затримали прямо під час чергової оборудки, в ході якої він за 1200 гривень продав два пакетики амфетаміну. Зазвичай клієнтів він шукав у близькому оточенні, серед знайомих. У якості запобіжного заходу підозрюваному обрали тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне