Біолабораторії та «рускій мір»: у Хмельницькому судили пенсіонерку, яка поширювала російську пропаганду

Фото: ілюстративне

Хмельничанка репостила пропагандистські матеріали у забороненій соціальній мережі.

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною у колабораційній діяльності місцеву мешканку. Літня жінка минулого року поширювала ворожу пропаганду. Зокрема, про американські біолабораторії, возвеличування окупантів та «споконвічно російські землі». За це їй заборонили обіймати певні посади та зобов’язали оплатити проведення експертиз. Про це свідчить вирок суду від 19 травня.

Згідно з ним, протягом березня-липня минулого року обвинувачена у забороненій соціальній мережі «Однокласники» вподобала низку пропагандистських дописів. А також поширила їх на власній сторінці. Фактично ними вона виправдовувала вторгнення російських окупантів. Наприклад, серед них був заклик «поклонитися кожному з бійців російської армії та народних республік», які «вичищають бруд зі споконвічно російських земель».

Були й інші дописи, картинки та пісні, які возвеличували російських окупантів. Не обійшлося й без фейків про американські біолабораторії.

У травні цього року пенсіонерка уклала угоду з прокуратурою та визнала свою провину. А також погодилася з визначеним для неї покаранням.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне