Борги жителів Хмельниччини за газ зросли на понад 100 мільйонів гривень

Фото: https://ngp-ua.info/

На початок лютого 2021 року прострочені зобов’язання подолян за використаний газ сягнули 671 млн грн. Натомість наприкінці минулого року вони були на 110 млн меншими та складали 561 млн грн.

Інформує НГП.

Наразі вчасно не сплачують за спожите блакитне паливо більше 76% клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» або 316 тисяч жителів області. Найбільше боржників проживає у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Красилові та Старокостянтинові.

Історичний досвід свідчить, що під час опалювального сезону краяни щороку накопичують борги, а після завершення холодів поступово погашають їх. Проте цьогоріч сплата просідає стрімкіше.

Наявна боргова криза загрожує стабільності газопостачання, адже систематичні неплатежі вимивають обігові кошти, що необхідні для закупівлі блакитного палива на прийдешні періоди.

Щомісяця працівники ТОВ «Хмельницькгаз Збут» комунікують із несумлінними споживачами та надсилають їм листи-попередження з проханням погасити заборгованість. У разі ігнорування звернень – на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови.

У компанії наголошують, що примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Зокрема, крім прострочених зобов’язань, доведеться сплатити судові видатки, пеню та інфляційні витрати. Втручання, у разі потреби, Державної виконавчої служби також помітно збільшує рахунок до сплати.

До того ж через прострочені понад три місяці борги за газ отримувачі субсидій можуть втратити державну соцдопомогу.

«Протягом карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату. Однак коронавірус мине, а борги залишаться. Тому зволікати з оплатою – шлях у глухий кут, оскільки прострочені суми зростають щодня», – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

За його словами, у компанії завжди роблять кроки назустріч клієнтам, що опинилися в складних життєвих обставинах. Тому подолянам, які дійсно цього потребують, пропонують укласти договори реструктуризації боргів. Ця можливість дозволяє сплатити прострочені суми рівними частинами.

У ТОВ «Хмельницькгаз Збут» вдячні усім жителям області, які вчасно розраховуються за блакитне паливо, та зауважують, що робити це потрібно щомісяця до 25 числа.

Аби не наражатися на зайві ризики у час пандемії, комфортно та безпечно сплачувати за використаний газ допоможуть онлайн сервіси компанії, а саме:

  • оновлений Особистий кабінет на сайті 104.ua;
  • мобільні додатки 104 Mobile для Andoid та 104 Mobile light для iOS;
  • чат-боти 7104.ua у Viber та Telegram.

Нагадаємо, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» вже більше п’яти років працює на регіональному енергетичному ринку та завжди надійно виконує свої зобов’язання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне