«Будівництво нових блоків на ХАЕС створить до дев’яти тисяч робочих місць», – Петро Котін

Фото: ХАЕС

НАЕК «Енергоатом» уклав контракт на постачання обладнання реакторного острова для енергоблоку №5 Хмельницької АЕС за технологією АР1000. Ця угода стала початковим кроком для будівництва на європейському континенті першого блоку з американським реактором.

«ХАЕС стане флагманом атомної енергетики Європи і зрештою матиме шість енергоблоків та за проєктною потужністю перевершить найбільшу на континенті Запорізьку АЕС, наразі окуповану російськими військовими», – зазначив в.о. Голови правління АТ «Енергоатом» Петро Котін у своїй колонці на «Економічній правді».

У світі вже побудовано п’ять таких енергоблоків, вони працюють у США і Китаї, але поки їх немає в Європі, хоча багато європейських країн вже заявили про плани їх збудувати.

Отримання обладнання для зведення першого енергоблоку є вкрай важливим для України саме зараз, оскілько значно прискорить впровадження АР1000. Адже виготовлення реакторного острова АЕС потребує щонайменше трьох років.

За словами очільника НАЕК, будівництво на ХАЕС дасть роботу багатьом українцям.

«Під час будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС буде створено до дев’яти тисяч робочих місць. Це стане поштовхом для розвитку всієї Хмельниччини», – повідомив Петро Котін.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне