Був напідпитку, тікав від копів та скоїв ДТП – хмельницького бізнесмена на 3 роки позбавили водійських прав

1
Фото: Роман Мартинюк

Хмельницький міськрайонний суд визнати винним місцевого бізнесмена і колишнього помічника депутата міської ради від ВО “Батьківщина” Олександра Ковтонюка у вчиненні правопорушень, передбачених ст.ст. 124122-4122-2130 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення і оштрафував на 20,4 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки.

Про це повідомляє сайт Незалежного громадського порталу.

За матеріалами справи 2 січня 2019 року о 18.00 Ковтонюк, керуючи автомобілем Land Rover, виїхав на перехрестя з вул. Толстого і в порушення п.п. 2.3б, 13.1 Правил дорожнього руху не врахував дорожню обстановку, не дотримався безпечного бокового інтервалу, внаслідок чого скоїв наїзд на припаркований автомобіль марки Renault Megane. Після цього самовільно залишив місце ДТП, до якої був причетний. В результаті дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження.

Також того дня водій-порушник на вул. Грушевського не зупинився вимогу працівника поліції, завчасно подану за допомогою проблискових маячків синього та червоного кольору а також звукових спецсигналів. Патрульні його переслідували і затримали на вул. Львівське шосе.

Кермування напідпитку

Крім цього, Ковтонюк керував автомобілем Land Rover в стані алкогольного сп’яніння (ч.1 ст. 130 КУпАП). Аналогічне правопорущення підприємець уже допускав восени 2018 року. Тоді Старосинявський райсуд оштрафував його на 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

До суду Ковтонюк не з’явився, хоча про розгляд справи був повідомлений належним чином, що підтверджується відповідною в матеріалах справи телефонограмою, заяви про відкладення розгляду справи від нього не надходило. Тому суд вважав можливим розглянути справу за відсутністі правопорушника і на основі доказів виніс рішення.

Постанова суду першої інстанції може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного судуособою протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Деталі аварії

Нагадємо, що 2 січня Олександр Ковтонюк на Львівському шосе допустив зіткнення з автомобілем Volkswagen Golf під керуванням 22-річного місцевого жителя, який у свою чергу зіткнувся з Audi. У результаті цього ДТП постраждали водій та 43-річна пасажирка автомобіля Volkswagen Golf. У чоловіка діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забої м’яких тканин голови. Його госпіталізували до нейрохірургічного відділення Хмельницької обласної лікарні. Його пасажирка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелому двох ребер та кісток тазу. Потерпілу доправили в реанімаційне відділення.

За цим фактом працівники Хмельницького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне