“Битва за Україну”: на Хмельниччині знімають художню короткометражку про російське вторгнення

Фото: Трейлер “Битва за Україну”

У Кам’янці-Подільському знімають художній фільм про російське вторгнення “Битва за Україну”. Про це Суспільному розповів автор ідеї, режисер, організатор кінофестивалю “Бруківка” Андрій Заєць.

“Ідея створення художнього фільму “Fight for Ukraine”, назву якого українською адаптували як “Битва за Україну”, виникла ще навесні під час проведення благодійних показів Міжнародного кінофестивалю “Бруківка”, — розповідає Андрій Заєць.

 

Відзнявши інтерв’ю переселенців, вирішили відзняти короткометражку про російське вторгнення в Україну. Трейлер “Битва за Україну”

В перші місяці повномасштабного вторгнення команда “Бруківки” записувала інтерв’ю з вимушеними переселенцями зі сходу і півдня України, які постраждали від нього.

“Знаючи, що незабаром створюватимуться документальні стрічки про це, вирішили розповісти історію, використовуючи збірні образи захисників і волонтерів через ігровий короткий метр”, — каже про ідею її автор.

 
На початку червня команда розпочала роботу над стрічкою, головні ролі у якій виконали:
  • акторка театру-студії «SPLASH» (м. Київ) та Народного театру «Тандем» (м. Кам’янець-Подільський) Тетяна Дзюбінська;
  • ведучий та вокаліст гурту «Експансія» Георгій Торяник;
  • блогер, оператор та волонтер Іван Трач.

В епізодичних ролях — Заслужені артистки України, акторки кіно та телебачення Ірма Вітовська-Ванца та Віталіна Біблів.

“Для початку ми плануємо надіслати фільм на усі можливі кінофестивалі жанрового кіно та короткого кіно Європи, Азії та США, щоб охопити якомога ширшу аудиторію, ознайомивши глядача з тими жахами війни і терористичними актами, які чинить російська федерація на території України, а вже з вересня ми будемо на Хмельниччині проводити благодійні кінопокази для збору коштів на потреби Збройних сил України”, — зазначає Андрій Заєць.

Трейлер “Битва за Україну”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне