Чемеровецький суд ухвалив вирок щодо ДТП за участю вантажівки та рейсового автобуса

6
Фото: kma.court.gov

Чемеровецький районний суд визнав винуватцем ДТП грудня 2017 за участю рейсового автобуса та вантажівки водія останньої. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

49-річному мешканцю Кам’янець-Подільського району за порушення правил дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (частина 2 стаття 286 Кримінального кодексу) призначили 1 рік 6 місяців іспитового строку. Водійських прав не позбавляли, бо алкоголю за кермом не вживав. Також чоловік має на утриманні хвору матір, і потребує заробітку для забезпечення сім’ї та відшкодування завданої ним шкоди. Стягнули з нього понад 137 тисяч гривень на користь транспортного підприємства, якому належав автобус.

Згідно із вироком, водій вантажівки, що везла дерев’яні колоди, допустив занос транспортного засобу. Внаслідок цього машина виїхала на зустрічну смугу, де зіткнулася з автобусом. Водій останнього отримав тяжкі травми.

Обтяжуючих обставин суд не встановив. Повне визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування шкоди потерпілому врахували як пом’якшуючі обставини. Відтак від відбування призначених 3 років в’язниці суд обвинуваченого звільнив, встановивши іспитовий строк.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне