Через дефіцит електроенергії на Хмельниччині не можуть працювати більшість великих підприємств

Фото: Ілюстративне

За словами начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія в області на останній тиждень січня цього року були доведені ліміти до 214 мегават. Про це він розповів в інтерв’ю для Укрінформ.

«Для порівняння: у мирний час Хмельниччина споживала понад 1000 Мвт. Наразі більшість великих підприємств, які використовують 33 Мвт, вимушені простоювати. Для того, щоб вони запрацювали, потрібна потужність хоча б 360 Мвт», – сказав Сергій Гамалій.

В область релокувалися 60 підприємств. Найбільше із Харкова та Києва, також із Запоріжжя, Дніпра, Краматорська та інших міст Донецької й Луганської областей. Із цих 60 підприємств – 39 юридичних осіб та 21 фізична особа-підприємець. 76% уже розпочали діяльність на новому місці.

Серед релокованих компаній є підприємства швейної промисловості, машинобудування, виробники електричного устаткування, деталей для автотранспортних засобів, структурно-ізоляційних панелей (СІП-панелей) та домокомплектів, гідравлічного обладнання. Також це підприємства з продажу і ремонту сільгосптехніки та обладнання, автокранів, спецтехніки та інші. Вже відомо, що після закінчення війни 17 підприємств планують залишитись у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне