ЧЕРГОВЕ СПОТВОРЕННЯ ТОРГІВ

12
Фото: gmd.center

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало антиконкурентними узгодженими дії ТОВ «Атлас-Зем» (м. Красилів) та ТОВ «НК Земексперт» (м. Хмельницький).

Повідомляє прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення антимонопольного комітету України.

Розглянувши подання Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2017 році узгодили дії під час проведення Чорноострівською селищною ради процедури відкритих торгів із закупівлі послуг з розроблення містобудівної документації, генеральних планів та планів зонування території населених пунктів селищної ради.

Переможцем торгів визнано ТОВ «НК Земексперт» з вартістю предмету закупівлі 1 659 900 грн. (з ПДВ).

Учасники в один день розмістили свої пропозиції на електронному сайті публічних закупівель, з одного електронного майданчика. Використовували одну IP-адресу для завантаження документів та для входження до електронних поштових скриньок і електронного кабінету. Подали в складі тендерних пропозицій однакові за змістом та оформленням документи. Учасники мали рахунки в одному банку, де отримували довідки в один день, за послідовними номерами. Протягом трьох етапів аукціону не здійснювали пониження ціни, а залишили незмінною первинну пропозицію. В обох учасників бухгалтером працювала одна особа.

Установлені Відділенням факти у своїй сукупності свідчать про узгодження ТОВ «Атлас-Зем» та ТОВ «НК Земексперт» своєї поведінки при підготовці та під час участі у торгах. За зазначене порушення ТОВ «Атлас-Зем» оштрафовано на 35 тис. грн. Відносно ТОВ «НК Земексперт» провадження закрито без прийняття рішення по суті у зв’язку з ліквідацією юридичної особи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне