Чоловік, що вдванадцяте постає перед судом, знову відправиться за грати

126
Фото: .court.gov.ua/

Білогірський районний суд визнав винним 53-річного жителя Теофіполя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжці, вчиненій повторно,поєднаній з проникненням у житло) та призначив йому покарання – 3 роки і 2 місяці позбавлення волі.

За вироком, зранку 5 жовтня 2018 року обвинувачений зайшов у Теофіполі на подвір’я будинку свого знайомого. Підібравши ключ зі зв’язки, які господар забув на підвіконні, відчинив хату та вкрав звідти мобільний телефон.

У судовому засіданні він визнав себе винним частково. Каже, зайшов провідати знайомого, а коли ніхто не відчинив, вирішив, що той спить. Тому взяв ключі, що лежали на підвіконні, й зайшов до хати сам. На столі побачив мобільний телефон, який поклав до кишені , хоча наміру вкрасти його, запевняє, не мав.

Потерпілий пояснив, що дійсно знає обвинуваченого і той двічі був у нього вдома, але дозволу вільно заходити туди будь-коли він не давав. Разом із тим зазначив, що претензій до чоловіка не має й просив його суворо не карати.

«Оцінюючи викладені обставини у їх сукупності, з урахуванням суспільної небезпеки скоєного злочину, особи винного, який після відбуття покарання на шлях виправлення не став та вчинив новий умисний злочин… позицію потерпілого, суд вважає за можливе призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі в межах мінімального строку, визначеного санкцією ч.3 ст. 185 КК України, однак з його реальним відбуванням в місцях позбавлення волі», – ідеться у вироку Білогірського районного суду.

Хмельницький апеляційний суд залишив його без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого – без задоволення.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне