Чоловіка, який два роки тому на Водохреще побив своїх товаришів, звільнено за амністією

4
Фото: antikor.com

Шепетівський міськрайонний суд оголосив вирок у справі жителя села Михайлючка щодо бійки дворічної давнини на святі Водохреща. Як інформує Хмельницький апеляційний суд, 33-річного чоловіка визнали винним за частиною першою статті 125 “Умисне легке тілесне ушкодження”, а також частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”.

За це йому присудили три роки позбавлення волі, від відбування яких звільнили на трирічний іспитовий строк. Однак, від цього покарання чоловіка звільнили за амністією.

Судили його за справу дворічної давнини. 19 січня 2017-го року обвинувачений із трьома знайомими розпиттям алкоголю святкували Водохреще. Між ним та потерпілим виник словесний конфлікт, який переріс у легкі тілесні ушкодження – їх завдав обвинувачений. Іншому постраждалому, який розбороняв чоловіків, дісталося більше – обвинувачений наніс йому кілька ударів, а тоді сів у автомобіль і зник. Пізніше з компанією він повернувся і завдав другому потерпілому ушкоджень, які кваліфікували як умисні середньої тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачений 1986 року народження свою вину в інкримінованих злочинах визнав, однак наполягав на самозахисті. А ще попросив суд застосувати до нього Закон України “Про амністію у 2016 році”. Так як чоловік – батько двох неповнолітніх дітей, а злочини, за якими його судили, не підпадають під категорію тяжких чи особливо тяжких, то до засудженого застосували статтю першу зазначеного закону і звільнили його від відбування покарання, призначеного вироком.

Нагадаємо, що Шепетівський суд визнав винним чоловіка одразу за п’ятьма статтями.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне