Чоловікові, який вдарив табуретом знайомого, “світить” п’ять років в’язниці

22
Фото: newskm.net

Хмельницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора на вирок Красилівського міськрайонного суду.

Своїм рішенням суд першої інстанції визнав винним жителя Хмельницького району за частиною першою статті 121 Кримінального Кодексу України (далі – ККУ) – у спричиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.  Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, за це йому присудили п’ять років позбавлення волі.

В’язницю чоловікові замінили на три роки іспитового строку – застосували до нього статтю 75 ККУ  «Звільнення від відбування покарання з випробуванням». Якраз у цій частині апеляційний суд вирок скасував: колегія суддів не знайшла причин, які б дозволили застосувати цю статтю, призначаючи покарання 33-річному чоловікові. Йому призначили п’ять років реального ув’язнення.

Житель Хмельницького району на лаві підсудних вже вчетверте. Три попередні рази його судили за статтею 185 ККУ «Крадіжка». Цього разу – стаття інша. Улітку 2017-го він разом із потерпілим розпивали алкоголь. Тоді чоловіки посварилися. Обвинувачений схопив табурет і один раз вдарив потерпілого по голові сидінням. Удар прийшовся у тім’яну частину голови. Потерпілий отримав відкриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

Свою вину обвинувачений визнав і з вироком суду першої інстанції погодився. А от прокурор – ні. В апеляційній скарзі просив вирок скасувати та ухвалити новий – позбавити волі обвинуваченого на сім років.

Колегія суддів доводи прокурора визнала слушними, а покарання із застосуванням статті 75 ККУ – надто м’яким і несправедливим. Та замість семи пропонованих, обмежилася п’ятьма роками позбавлення волі.

Нагадаємо, що вінничанина, який вчинив розбійний напад на сім’ю у Летичеві, засуджено до 8 років. У листопаді 2014 року зловмисник разом з двома спільниками в масках проникли до житлового будинку у смт Летичів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне