Чи буде цьогоріч новорічна ялинка й різдвяний ярмарок у Хмельницькому

Фото: ілюстративне

Цьогоріч новорічну ялинку у Хмельницькому не встановлюватимуть. Традиційного різдвяного ярмарку у середмісті обласного центру також не буде. Втім, одна з міських ялинок все ж таки засяє.

Про це Суспільне Хмельницький розповів начальник Управління культури і туризму Хмельницької міськради.

За його словами, в період різдвяно-новорічних свят у місті проводитимуть лише тематичні мистецькі акції в яких будуть брати участь діти. Головна мета таких акцій — збір коштів для ЗСУ.

Артем Ромасюков пояснив, чому цьогоріч не встановлюватимуть головну ялинку й різдвяний ярмарок: “Враховуючи ситуацію в державі, ситуацію в суспільстві, ми вирішили не встановлювати ялинку. Ми слідкуємо за різними соцмережами та бачимо тотальну непідтримку встановлення ялинок. Але, з іншого боку, ми дамо можливість нашим дітям організовувати заходи на підтримку ЗСУ. Всі вони будуть в сквері Шевченка. Але в цілому святкування і ярмаркування буде вже після перемоги”.

В сквері імені Тараса Шевченка також планують встановити світлодіодні фігури, які місто придбало 5 років тому, каже Ромасюков: “Ми встановимо ці фігури, щоб прикрасити парк і подарувати дітям можливість відчути хоча б трішки свято. Це тільки для того, щоб наші мистецькі акції на підтримку збройних сил відбувались в певній атмосфері”.

Окрім світлодіодних фігур, у центрі міста засяє одна з блакитних ялинок, які ростуть біля кінотеатру іменні Тараса Шевченка, розповів Артем Ромасюков. За його словами, ялинку прикрасять гірляндами, які також були закуплені декілька років тому.

“Жодної копійки цього року, чи минулого року, на ілюмінацію, гірлянди, прикрашення, з міського бюджету не витрачалось. Ми залучаємо ті прикраси, які були закуплені раніше, до початку повномасштабного вторгнення”, — сказав посадовець.

Як розповів Артем Ромасюков, запалять вогні на блакитній ялинці 6 грудня. Тоді ж і відбудеться перший благодійний захід — мистецька акція. Вихованці школи мистецтв виступатимуть й збиратимуть гроші на ЗСУ. Також буде вітання від Святого Миколая.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне