COVID-19: лише третина медиків Хмельницької інфекційної лікарні може отримати потрійні оклади – Симчишин

Фото: https://www.mid-day.com/

72 із 201 медичного працівника Хмельницької інфекційної лікарні можуть отримати потрійні оклади, які анонсувала держава у рамках боротьби з коронавірусною інфекцією.

“Така доплата є несправедливою. Бо і медики, і господарські працівники інфекційної лікарні – усі вони в одному човні”, – наголосив мер Олександр Симчишин на сьогоднішній скайп-конференції зі ЗМІ.

 

“Національна служба здоров’я України вимагає розраховувати так звані робочі групи, виходячи з кількості анастазіологів. Однак, до прикладу, кардіолог до цієї робочої групи не входить. При цьому він щотижня працює з пацієнтами, хворими на COVID-19. Також доплат не отримують старші медичні сестри, начмед і господарська частина інфекційної лікарні. Ми вважаємо це неправильним, а тому готуємо відповідні листи”, – додав міський голова.

Як відомо, з 1 квітня зарплата медиків закладена у так званий тариф COVID-19: туди входить вартість лікування і потрійна зарплата. Це прописано окремою постановою Кабміну від 24 квітня.

6 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив: медичним працівникам, які працюють над подоланням коронавірусу, мають найближчими днями виплатити 300% заробітної плати за березень.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне