Декан із Хмельницького отримала високу посаду у новоствореній нацслужбі

Фото: https://www.facebook.com/InnaIashchuk/

Декан факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академія і депутат Хмельницької міської ради від партії “Слуга народу” Інна Ящук очолила Національну соціальну сервісну службу у Хмельницькій області.

Про це вона написала у Facebook.

“Рада повідомити, що мені випала нагода повною мірою реалізувати весь потенціал на якісно-нових засадах: після конкурсного відбору мою кандидатуру затверджено на посаді очільниці Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області. Усвідомлюю всю відповідальність, що лягає на мене у розбудові цієї принципово нової установи на Хмельниччині та пишаюся, що ця нагода випала саме мені. Адже із чистого листка завжди можна створити дієву організацію, що має змогу реальної допомоги дітям, людям похилого віку, незахищеним верствам населення та усім, хто опинився у скрутній ситуації”, – наголосила Ящук.

Як відомо, Національна соціальна сервісна служба України — центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через міністра соціальної політики і який реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Служба утворена постановою Кабміну від 26 серпня 2020 р. №783 і здійснює три основних функції:

  • реалізація політики, соціального захисту населення і захисту прав дітей;
  • здійснення державного контролю під час надання соціальної підтримки та захисту прав дітей;
  • методичне забезпечення та координація дій органів влади і органів місцевого самоврядування щодо забезпечення прав дітей, проведення соціальної роботи, надання базових соціальних послуг і соціальної підтримки відповідно до потреб жителів територіальних громад.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне