Депутат районної ради погорів на хабарі

1
Фото: Управління захисту економіки в Хмельницькій області

На Хмельниччині на хабарі затримали депутата районної ради. Про це повідомляє прес-служба Управління захисту економіки в Хмельницькій області.

За вплив на прийняття позитивного рішення головою районного суду щодо не притягнення мешканця області до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного та іншого сп’яніння) та закриття адміністративної справи, депутат вимагав у останнього 13 тисяч гривень хабара.

3


Управління захисту економіки в Хмельницькій області

Визначену суму коштів мешканець області повинен був перерахувати на вказаний правопорушником банківський рахунок підконтрольної йому громадської організації, за нібито, надання юридичних послуг. Саме в такий спосіб підприємливий народний обранець намагався приховати свою злочинну діяльність. Одразу після перерахування обумовленої суми неправомірної вигоди депутата було затримано.

Процесуальні заходи проводились оперативниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області та співробітниками слідчого управління поліції Хмельницької області, за процесуального керівництва прокуратури області у межах кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

2


Управління захисту економіки в Хмельницькій області

Правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання йому міри запобіжного заходу.

За даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що хмельницькі слідчі ДБР затримали на хабарі полковника з Рівненщини. Установлено, що 10 тис доларів США, які полковник вимагав та отримав від підприємця, призначалися за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання з відеонагляду на території підпорядкованої військової частини. Затримано правопорушника під час одержання другої частини коштів у сумі 7000 доларів США. Хабар виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення слідчих дій.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне