Депутата Кам’янець-Подільської міської ради затримали за спробу підкупу

1
Фото: hm.npu.gov

За не складання протоколу про корупцію відносно депутата однієї з міських рад його родич, також депутат міськради, запропонував поліцейському 500 доларів США неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Так, депутат Кам’янець-Подольської міської ради порушив вимоги фінансового контролю. А саме не своєчасне повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані. За дане правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачена відповідальність відповідно частини 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

2

hm.npu.gov

Згодом до начальника відділу Управління захисту економіки в Хмельницькій області звернувся громадянин, який також є депутатом вище зазначеної ради, із пропозицією. Він запропонував майору поліції 500 доларів США «винагороди» за не складання відносно його сина, депутата міської ради, адміністративного протоколу.

У вівторок, 22 січня, під час спроби підкупу поліцейського депутата було викрито.

Процесуальні заходи проводились оперативниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Спільно зі слідчими поліції Хмельниччини у межах кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу правопорушнику.

Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що за втручання в роботу електромереж молодий чоловік має сплатити майже 12 000 грн. штрафу.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне