Депутати підтримали закриття кладовища, що у центрі Хмельницького

Фото: https://ngp-ua.info/

Депутати Хмельницької міської ради повністю припинили поховання померлих на кладовищі на вул. Кам’янецька,94/2А, що у центральні частині міста, інформує НГП.

Відповідне рішення підтримала більшість обранців на черговій сесії 14 липня.

Площа кладовища становить 5,56 га. Воно бере свій початок з середини XIX століття. Там було фактично в одному цвинтарі три великих сектори – це католицький, православний і єврейський. Останні поховання датуються 1964 роком, потім кладовище перенесли на Шаровечку. Наразі 90% могил люди не доглядають і вони у занедбаному стані.

6 квітня міський голова створив робочу групу з інвентаризації кладовищ на вулицях Кам’янецькій, 94/2А та Чехова, 23/2А.

“До цієї групи залучили відомих краєзнавців міста, які обстежують склепи та могили. Адже на кладовищі дуже багато могил, які мають одні хрести. Тому їх необхідно ідентифікувати. По суті на цьому місці хочемо створити меморіальний комплекс на кшталт Личаківського або Байкового кладовищ з відповідним благоустроєм. Але без жодного будівництва торговельних центрів чи будинків”, – наголосив мер Олександр Симчишин.

За його словами, на старому цвинтарі поховані льотчик з англійської королівської сім’ї, який загинув під час Першої світової війни; перший міський голова Хмельницького та десятки відомих хмельчанин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне