Держекоінспекція вимагатиме призупинення роботи Понінківської картонно-паперової фабрики

Фото: ngp-ua.info

Вчора у місті Баранівка Житомирської області відбувся захід щодо ситуації з Понінківською картонно-паперовою фабрикою. Інформує НГП.

Екологи свідомо обрали це місце, адже мешканці Баранівського району (та поселень поряд) найбільше страждають від забрудення річок, повідомив у Фейсбук голова Держекоінспекції Єгор Фірсов.

Зокрема, за результатами зустрічі він констатував:

«⁃ Єдиний керівник територіального органу ДЕІ, якого я не бачив – це голова Хмельницької ДЕІ. Людина з самого початку зайняття мною посади ховається то у відпустці, то на лікарняному. Після сьогоднішньої зустрічі ми знайшли спосіб зробити це місце вакантним. Незабаром буде оголошений конкурс на посаду.

⁃ У квітні у фабрики закінчується дозвіл на спецводокористування. Зі своєї сторони будемо клопотати про не продовження цього дозволу. Держава має діяти так само і не йти на зустріч недобросовісним підприємствам-забруднювачам.

⁃ Можливо вам це здасться дивним, але навіть директор фабрики не зміг назвати її власника. Як так може бути? Я знаю. Власник ховається в офшорній юрисдикції, бо боїться відповідальності. І буде труїти людей, допоки зможе.

⁃ Усі документи по фабриці плануємо передавати до правоохоронних органів і подавати позов до суду про застосування заходів реагування у вигляді призупинення діяльності підприємства. Так вже далі не може продовжуватись.

⁃ Територіальному органу ДЕІ поставив завдання, щоб на місці завжди був черговий інспектор. Скиди, як правило, відбуваються вночі, а тому сенсу брати аналізи зранку вже не має. Максимум протягом двох-трьох годин».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне