Держенергонагляд опрацював звернення жительки Красилова щодо неякісного електропостачання

Фото: https://www.en.gov.ua/

Держенергонагляд продовжує розгляд звернень громадян і підприємств та надає роз’яснення стосовно вимог нормативно-технічних документів у галузі електроенергетики.

Так, до Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області надійшло звернення від мешканки м. Красилів щодо постачання у приватний будинок електричної енергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державного стандарту.

Інспекторами Управління за участі представників оператора системи розподілу (далі − ОСР) здійснено розгляд звернення з виїздом на місце, в ході якого проведено огляд стану розподільних мереж. У результаті виявлено низку порушень нормативно-технічних документів (далі − НТД), зокрема:

  • відстань між проводами у прогонах опор № 2-3 повітряної лінії ПЛ-0,4 кВ № 5 від закритої трансформаторної підстанції ЗТП-512 менше допустимої (порушення вимог пункту 2.4.25 Правил улаштування електроустановок (ПУЕ);
  • переріз провідників ПЛ-0,4 кВ № 5 від ЗТП-512 опор № 17-36 знижений та не відповідає паспортним величинам (порушення вимог пункту 2.4.13 ПУЕ);
  • опори № 17, 36 знаходяться в аварійному стані (порушення вимог пункту 10.2.3 ГКД 34.20.661-2003);
  • пошкоджено ввідний комутаційний апарат силового трансформатора ЗТП-512 (вигоріла фаза «С») (порушення вимог пункту 5.6.1.9 Правил технічної експлуатації електричних станцій і мереж (ПТЕЕСіМ);
  • силовий трансформатор не захищено від атмосферних перенапруг на вводі ПЛ-10 кВ Л-011 оп. 98 в ЗТП-512 (порушення вимог пункту 12.12.4 ПТЕЕСіМ) та інші.

Для фіксації показників якості електричної енергії у помешканні заявниці було встановлено реєстратор якості електроенергії. В результаті проведених вимірювань зафіксовано неодноразові та тривалі перевищення гранично-допустимих значень напруги.

Управлінням надано ОСР рекомендації щодо усунення виявлених порушень НТД та взято їх виконання на контроль. Водночас АТ «Хмельницькобленерго» видало розпорядження, яким зобов’язало керівництво Красилівського РЕМ усунути виявлені порушення НТД на ПЛ-0,4 кВ Л-5 від ЗТП-512, від якої живиться домоволодіння заявниці, та привести показники  якості електроенергії на лінії згідно з чинними нормами у термін до 01 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне