“Десятки уламків ракети летіли в будинок”: на Хмельниччині ліквідовують наслідки обстрілу

Фото: Суспільне Хмельницький. На фото приватний будинок в якому внаслідок вибухової хвилі вилетіло скло з вікон. 29.05.2023.

У ближніх до місця влучання селах пошкоджень немає, розповіла кореспондентці Суспільного староста одного з сіл. За її словами, вибухові хвилі пішли на місто. У місті на одній вулиці, майже на околиці, жителі вже вранці позбирали розбите скло.

На фото уламки скла з пошкоджених вибуховою хвилею вікон. Фото: Суспільне Хмельницький 29.05.2023 рік

Степан Корчевний показав уламки ракети, які, каже, десятками летіли з шаленою швидкістю та свистом в його будинок. Найбільший, за його словами, втрапив на обійстя сусідів і добре, що нікого не зачепив.

“Я не спав з третьої ночі. Своїм внукам, невістці й свасі я сказав спустились у підвал, а сам був біля будинку”, — розповів Степан.

На фото найбільший, за словами Степана, уламок ракети, який впав на подвір’я його сусідів. Фото: Суспільне Хмельницький 29.05.2023 рік

Степан розповів, що вибухових хвиль, внаслідок яких повилітали шибки й двері, було декілька. Одна, з його слів, була найсильніша.

“Десь о четвертій початок п’ятої години була найсильніша вибухова хвиля. Така, що собака забіг в гараж. А в будинку повиривало двері, навіть ті, які були зачиненні на замок. Шифер зірвало і повибивало нагорі сім вікон”, — сказав чоловік.

З його слів, вранці комісія з міської ради обійшла подвір’я на їхній вулиці.

“Вони все записали, а потім дзвонили й казали, що скло привезуть і зроблять. Я хотів їхати за плівкою, але я її як забив би? В мене тріщина”, — каже Степан.

На фото вибиті внаслідок вибухової хвилі вікна. Фото: Суспільне Хмельницький 29.05.2023 рік

Його сусід Михайло каже, по допомогу не звертається й ремонтуватиме все самостійно.

“В мене вибило п’ять вікон і двері в літній кухні. Я вирішив що сам все відремонтую, а комунальники нехай краще допоможуть старшим людям”, — сказав Михайло.

Михайло говорить, що вибухало прямо над їхнім будинком і його троє дітей дуже налякалися. За його словами, як тільки почулися звуки вибухів, усі швидко побігли в підвал. Там і сиділи, доки не закінчилася тривога.

На фото вибиті вікна на квітнику приватного будинку. Фото: Суспільне Хмельницький 29.05.2023 рік

Міська вулиця на якій побувала наша знімальна група розташована за кілька кілометрів від місця нічної атаки росіян.

До місця влучання на Хмельниччині кореспондентам Суспільного наближатися не дозволили, як і не дозволили вказувати точно локацію.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне