Для Хмельниччини виділять понад 32 млн грн на придбання ноутбуків вчителям

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Цифровізація та активне впровадження онлайн-технологій – це вже не про перспективи, це вимога сьогоднішнього часу. Зважаючи на це, у бюджеті на 2021 передбачено фінансування у розмірі 980 млн грн на придбання ноутбуків для вчителів з метою дистанційного навчання. За умови співфінансування від 5 до 30% (в залежності від розміру та типу громади) органами місцевого самоврядування, держава зможе закупити 60 тис ноутбуків або 60% від загальної потреби. Закупівлі ноутбуків відбуватимуться у 24 областях централізовано через ОДА на засадах співфінансування, а також у місті Києві через райдержадміністрації.

Саме тому, 21 квітня 2021 року було прийнято порядок та умови надання субвенції та розподіл субвенції між областями.  На сьогоднішній день, всі ОДА отримали роз’яснення МОН та Мінцифри щодо ефективного використання субвенції, де зазначено деталі по розрахунку потреб у ноутбуках, а також надано рекомендації щодо технічних характеристик та типову тендерну документацію з розрахунками початкової вартості.

Наразі три ОДА вже оголосили тендери, а решта готують необхідну документацію. Очікується, що всі закупівлі будуть оголошені впродовж липня-серпня, а самі ноутбуки будуть доставлені в ОДА до кінця року. Детальна інформація про проєкт в розрізі областей/ м. Києва буде оновлюватись на публічному дашборді

Зокрема, у Хмельницькій області за кошти загальнодержавної субвенції в розмірі 32 615 500 грн планується закупити 2066 ноутбуків.

Крім того, у вівторок, 20 липня, відбувся онлайн-брифінг Мінцифри та МОН щодо державної субвенції на придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання. Ініціатива створена в межах додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти (https://www.youtube.com/watch?v=swANMcQiMsc).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне