Для шепетівчан платіжка за тепло у січні знову зменшиться

Фото: shepetivka.com.ua

Постановою КМУ від 24.12.2019 № 1082 теплопостачальним підприємствам надано можливість зменшувати розмір плати за теплову енергію та  послуги з централізованого опалення у разі коли ціна природного газу, придбаного у відповідному місяці опалювального сезону є нижчою від ціни природного газу, що врахована у структурі тарифів. Цією можливістю скористалось Шепетівське підприємство теплових мереж.

Відповідно до положень цієї постанови Шепетівське підприємство теплових мереж прийняло рішення щодо зменшення розміру плати за послуги з централізованого опалення для населення за січень 2020 року. Нагадаємо, що грудневі платіжки вдалось зменшити на 17%.

Основною складовою тарифу на теплову енергію, та відповідно послуги з централізованого опалення, є вартість природного газу.  Ціна природного газу у січні 2020 року (без ПДВ та  інших надбавок постачальника) становила 650,00 грн за 1000 куб.м., а у діючих тарифах врахована 6235,51 грн./тис.куб.м без ПДВ.

Тому підприємство  перерахувало вартість послуг з централізованого опалення для споживачів з урахуванням перерахованої вартості теплової енергії, що враховує перераховану вартість природного газу визначену для відповідного місяця опалювального періоду, за незмінних інших складових тарифу.

Після проведення всіх обрахунків, які  передбачені постановою було визначено коефіцієнт перерахунку за послуги  з централізованого опалення для населення  за січень 2020 року.

Сума перерахунку для категорії споживачів населення (С) (відповідно до постанови)  визначається за такою формулою:

С = (1 – К) × П = (1-0,862) × П = 0,138 × П,

де К — коефіцієнт перерахунку за січень  2020 року – 0,862;

П — плата за послуги з централізованого опалення, визначена у відповідному місяці згідно з діючими тарифами на зазначені послуги.

Таким чином, відсоток зменшення нарахувань у зв’язку зі зменшенням ціни природного газу у січні 2020 року склав 13,8 %.

Підприємство зауважує, що перерахунок плати за послуги з централізованого опалення проведено лише по складовій зменшення ціни на природний газ, без урахування зростання інших складових тарифу.

За матеріалами прес-слуби Шепетівської міської ради

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне