До довічного позбавлення волі засудили двох молодиків, які скоїли подвійне вбивство і підпалили будинок

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Суд першої інстанції визначив підозрюваним покарання у вигляді 14 та 15 років позбавлення волі, проте була подана апеляція і зловмисники отримали максимальне покарання — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, 16 квітня 2018 року близько другої години ночі до поліції надійшло повідомлення від рятувальників про те, що під час гасіння пожежі в приватному будинку у селі Солобківці Ярмолинецького району виявлено тіла двох людей.

Поліцейські з‘ясували, що знайдені тіла належали 82-річній власниці домогосподарства та її 70-річному знайомому. На тілах загиблих були ознаки насильницької смерті, що дано підстави працівникам поліції припустити, що мало місце подвійне вбивство з корисливих мотивів та підпал майна з метою укриття слідів злочину. В подальшому це підтвердили і результати судово-медичної експертизи.

До розслідування та пошуку злочинців щоденно задіювалось близько сотні поліцейських не лише з Ярмолинецького відділу поліції, а й з сусідніх райвідділів та обласного управління. 

На початковому етапі коло підозрюваних налічувало понад 70 осіб. Крок за кроком правоохоронці зменшували кількість підозрюваних з‘ясовуючи мотиви, перевіряючи алібі. В результаті під підозрою залишилося двоє чоловіків 1990 та 1993 року, які працювали різноробочими у місцевого приватного підприємця.

Після вчинення злочину вказані особи залишили межі області та переховувались на території Житомирської області, де їх і затримали.

Як з’ясувалось, злочин вони скоїли у стані алкогольного сп’яніння з метою наживи. Та, не знайшовши в будинку нічого цінного, обмежились старенькими аудіоколонками і мобільним потерпілої.

https://hm.npu.gov.ua/

Стороною обвинувачення в суді було повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб), п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

https://hm.npu.gov.ua/

Вироком суду першої інстанції зловмисникам було призначено покарання у вигляді 14 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте це рішення було оскаржено в апеляційному порядку і вбивці отримали максимальне покарання — довічне позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне