До Хмельницького СІЗО намагалися передати мобільний телефон у шматку печеного м’яса

1
Фото: ДУ “Хмельницький слідчий ізолятор”

26.06.2019 року завдяки проявленій пильності співробітниками державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» знову було попереджено потрапляння до охоронюваної зони забороненого предмету. Про це інформує прес-служба СІЗО. 

А саме близько 15:00, під час догляду працівниками установи вмісту посилки, що надійшла від громадянки О. із міста Хмільник Вінницької області на ім’я ув’язненого К., було виявлено та вилучено мобільний телефон марки «НОКІА». Він знаходився в прихованому вигляді в продуктах харчування, а саме в шматку печеного м’яса.

2

ДУ “Хмельницький слідчий ізолятор”

За даним фактом співробітниками установи проводиться робота щодо оформлення та подальшого направлення до суду матеріалів за ознаками вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188 КУпАП. Це незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань. Відповідальність за це правопорушення передбачено у вигляді попередження або накладення штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян із конфіскацією заборонених предметів.

3

ДУ “Хмельницький слідчий ізолятор”

Також 26.07.2019 року з метою попередження та недопущення вчинення засудженими та особами взятими під варту злочинів та інших протиправних дій в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» організовано та проведено плановий загальний обшук засуджених і ув’язнених, а також камер та інших приміщень установи. До обшуку було задіяно 40 осіб особового складу установи.
В результаті проведених заходів співробітниками установи виявлено та вилучено 13 мобільних телефонів; 6 зарядних пристроїв; 3 батареї живлення.

За фактами виявлених та вилучених під час обшуку заборонених предметів співробітниками державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» розпочато службове розслідування. По його закінченню винні особи будуть притягнуті до передбаченої чинним законодавством України відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне