До кінця тижня Хмельниччина отримає 100 тест-систем, а сільські амбулаторії вже отримали майже пів сотні телемедичних комплексів

Фото: www.adm-km.gov.ua

Відповідні закупівлі здійснив ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» для проведення вірусологічних досліджень на COVID-19.

Ці тест-системи дадуть можливість методом полімеразно-ланцюгової реакції підтвердити або спростувати захворювання на коронавірусну інфекцію у хворого.

100 тест-систем надійдуть до обласного лабораторного центру до кінця тижня, що дасть можливість проводити дослідження в області, а не відправляти до м. Києва.

Сьогодні до сільських  амбулаторій сімейної практики загальної медицини вирушили 48 комплектів обладнання для надання телемедичних послуг, що були закуплені за кошти державного бюджету в рамках реалізації програми Президента “Доступна медицина”, яка спрямована на покращення якості та доступності медичних послуг для мешканців сільської місцевості.

www.adm-km.gov.ua

Переносні комплекси медичного обладнання та засобів комунікації з програмним забезпеченням  дозволять пацієнтам віддалених населених пунктів отримувати консультації лікарів-спеціалістів з лікувальних закладів районного, обласного чи навіть національного рівня. В амбулаторії сімейний лікар здійснюватиме пацієнту необхідні діагностичні дослідження. Через мережу Інтернет він передаватиме їх результати вузькопрофільному спеціалісту, наприклад, кардіологу, дерматологу, пульмонологу, який зможе оперативно їх проаналізувати та надати рекомендації щодо подальшого лікування або необхідності очної консультації.

До кожного комплексу входить загальна оглядова цифрова камера з можливістю проводити огляд пацієнта з додатковим збільшенням та  цифровим захватом зображення досліджуваної області шкіри, цифровий дерматоскоп, цифровий спірометр, що призначений для вимірювання об’ємно-швидкісних показників легенів,  монітор життєво важливих показників із цифровим інтерфейсом. Також до комплекту входить автоматичний вимірювач артеріального тиску та частоти пульсу з функцією добового моніторингу артеріального тиску та ЕКГ, цифровий пульсоксиметр, призначений для вимірювання ступеня насичення киснем крові та частоти пульсу дорослих, безконтактний термометр для швидкого вимірювання температури та 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом.

Вартість одного комплексу телемедичного обладнання складає 110 тис.грн., закупівля їх здійснювалася на умовах співфінансування: 90% коштів виділено з державного бюджету, а 10%  – з місцевих бюджетів. До слова, усі амбулаторії, в які передали ці комплекти, мають доступ до мережі Інтернет.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне