До КП «Аеропорт Хмельницький» повернуться землі вартістю понад 2 млн грн

3
Фото: nkontrol.org.ua

За принципової позиції прокуратури постановою Верховного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції. Ним задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про визнання недійсними розпорядження та державного акта на землі вартістю понад 2 млн грн. Як інформує обласна прокуратура, ці землі були неправомірно передані у приватну власність.

Підставою для прокурорського реагування стало те, що відповідно до розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації у 2009 році громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва виділено у натурі (на місцевості) близько 1,9 га землі. Яка була розташована на території Розсошанської сільської ради.

Виявилось, що ця ділянка входить у масив земель, що на праві постійного користування ще з 1982 року належать комунальному підприємству «Аеропорт Хмельницький». Саме тому передаватись у власність особи не могла.

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати вказане розпорядження райдержадміністрації та державний акт на право приватної власності на землю недійсними.

Вказане рішення створює умови для повернення цих ділянок законному користувачу та відновлення фактичної роботи підприємства у майбутньому.

Не погоджуючись із обґрунтованою позицією Хмельницького міськрайонного суду, відповідач оскаржував її в апеляційному та касаційному порядках. Однак у задоволенні касаційної скарги Верховним судом йому відмовлено.

Нагадаємо, що поблизу хмельницького аеропорту захоронено 80 тонн хімічних речовин. Народні депутати від Хмельниччини звернулися до міністра МВС Арсена Авакова і генпрокурора Юрія Луценка. Вони просять вплинути на ситуацію з нелегальним захороненням 80 тонн хімічних речовин поблизу хмельницького аеропорту. Депутатський запит підписали обранці Олександр Герега, Андрій Шинькович і Роман Мацола. Політики констатували, що рік тому описували цю проблему правоохоронним органам, однак нейтралізації хімічних речовин не відбулося.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне