До п’яти з половиною років ув’язнення засудили крадія, який намагався підкупити слідчу

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

40-річний житель Старокостянтинівщини, перебуваючи на іспитовому терміні за вчинення крадіжки, на шлях виправлення не став і вчинив новий злочин. З метою уникнення кримінальної відповідальності зловмисник запропонував слідчій хабар.

15 грудня минулого року до поліції звернулася 19-річна дівчина, у якої в магазині у Старокостянтинові викрали сумочку. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. За допомогою камер відеоспостереження працівники поліції оперативно встановили особу крадія. Ним виявився житель одного із сіл Старокостянтинівської тергромади, який перебував на іспитовому терміні за вчинення аналогічного злочину.

Під час досудового розслідування, аби уникнути кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, зловмисник в службовому кабінеті запропонував слідчій 7500 гривень. Та «залагодити питання» чоловіку не вдалось. Слідча одразу повідомила про подію керівництво. Правопорушника було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Нещодавно Старокостянтинівський районний суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав 40-річного чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне