Долю ведмедя Балу, що проживає у зоокутку Хмельницького, вирішуватимуть депутати міськради

Фото:

Аби передати бурого ведмедя Балу, що проживає у хмельницькому зоокутку до національного природного парку “Синевир” на Закарпатті, хижака спочатку треба зняти з балансу міста. Для цього депутати Хмельницької міської ради мають проголосувати за дане рішення під час сесії.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації екологічної інспекції Хмельниччини Наталія Сологуб.

“Ми перевірку умов проживання ведмедя ще не проводили, оскільки поки що не отримали погодження. Але “Синевир” уже готовий забрати хижака”, – додає Сологуб.

За її словами, екологічна інспекція Хмельниччини вже отримала лист від національного природного парку “Синевир” про готовність перевезти бурого ведмедя Балу до себе. Каже, що звідти мають надіслати спецтранспорт для транспортування тварини.

“У нас в Україні єдиний центр реабілітації для ведмедів – це “Синевир”. Решта – приватні центри. Перед транспортуванням ведмедя будуть усипляти під наглядом ветеринара, далі – завантажать в клітку і відвезуть до реабілітаційного центру”,— розповіла Наталія Сологуб.

Але, за її словами, це можна буде зробити тільки після сесії. Її проведуть до кінця цього місяця.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне