Дунаєвецький районний суд ухвалив вирок завідувачці фельдшерським пунктом

1
Фото: pravda.if.ua

Дунаєвецький районний суд  своїм вироком призначив завідувачці фельдшерським пунктом с. Пижівка Новоушицького району 1 рік в’язниці і на 2 роки  позбавив її права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями. Жінку визнали винною у службовому підробленні (частина 1 статті 366 Кримінального кодексу) і заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем  (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу).

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, жінка внесла неправдиві відомості до табелю обліку робочого в той час, як на роботі її не було, а перебувала вона за кордоном в Російській Федерації. Таким чином вона підробила офіційний документ і заволоділа бюджетними коштами в сумі 1172 грн. 99 коп., які були виплачені їй за фактично невідпрацьовані дні.

У судовому засіданні жінка свою вину визнала. Злочин вона вчинила вперше, характеризується позитивно, заміжня і має двоє малолітніх дітей. Врахувавши ступінь тяжкості злочинів і особу винної суд не знайшов підстав для призначення їй більш м’якого покарання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково

Санкція ч. 2 ст. 366 КК передбачає покарання у виді штрафу до 250  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 4250 грн.) або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Санкція ч. 2 ст. 191 КК передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Злочин, передбачений ст. 191 КК належить до корупційних відповідно до примітки ст. 45 КК. Кримінальний кодекс не дозволяє застосувати будь-яке пом’якшення відповідальності до осіб, які вчинили корупційні злочини. Так, цих людей не можна звільнити від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям або у зв’язку із зміною обстановки (ст. 45, 48 КК), не можна звільнити від покарання на підставі  ст. 74 КК. Людей, засуджених за корупційні злочини, не можна звільняти від відбування покарання на іспитовий строк (ст. 75 КК) (так зване “умовне засудження”). До них не можна застосувати і ст. 69 КК – призначити більш м’яке покарання, ніж передбачає санкція статті.

Стаття 61 КК не дозволяє застосувати такий вид покарання, як обмеження волі, до жінок, які мають дітей віком до 14 років.

Повний текст вироку доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне