Двоє хмельничан проїхали автівкою майже усю Африку

Двоє хмельничан проїхали автівкою майже усю Африку
Фото: Слава Кравчук

Двоє хмельничан Слава Кравчук та Олена Садома ще у травні вирушили в амбітну подорож – автівкою з Хмельницького до Кейптаун. Про свою подорож мандрівники розповідали на власних сторінках у соцмережах та навіть викладали відео-звіти на ютуб-каналі.

Свою мандрівку хмельничани завершили у 2019 році ФОТО: Слава Кравчук

Спочатку вони планували доїхати виключно до Кейптауна, а звідти повернутись в Україну літаком. Та, на щастя, плани у них змінились і вони завершили свою подорож автівкою. Усього мандрівка тривала 7,5 місяців. За цей час Слава та Олена проїхали 51 300 кілометрів, відвідали 44 країни. На все про все витратили 6820 літрів пального.

Короткий підсумок виклали у своїх соцмережах ФОТО: Слава Кравчук

У дорозі хмельничанам довелось пережити багато цікавих, іноді складних ситуацій: ремонт автівки у гірському селі, хвороби, знайомства з мандрівниками з інших країн та з тамтешнім побутом.

Поки в місцевій африканській майстерні ремонтували автівку мандрівників, з ними встигли познайомитись ледь не усі жителі селища ФОТО: Слава Кравчук

Під час подорожі Слава та Олена мали нагоду бачити досить близько диких тварин: гіпопотамів, жирафів, слонів. Заїжджали у національні природні парки. Більша частина їхнього шляху пройшла по океанському узбережжю. Однак мандрівники проїхались і пустелею, і джунглями.

Хмельницькі мандрівники на березі одразу двох океанів ФОТО: Слава Кравчук

Найцікавіше, що свою мандрівку Слава мусив перервати та терміново відлетіти у справах. Тим часом Олена та їхня автівка “Мурзік” чекали на його повернення в Африці. Врешті, у Європу мандрівники прибули ще перед Новим Роком та чекали, доки паромом допливе їхній “Мурзік”.

Дізнатись більше про Африку, враження українських мадрівників можна буде вже 12 січня. Аби дізнатись час та місце, варто слідкувати за соцмережами Слави Кравчука та Олени Садоми.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне