Двоє мешканців Шепетівського району стали жертвами шахраїв, купуючи товари в мережі інтернет

Фото: Поліція Хмельницької області
Минулої доби до поліції Шепетівського району надійшло дві заяви від громадян, яких ошукали шахраї під час купівлі товарів у мережі. Загальна сума збитку склала понад 50 тисяч гривень.
 
Так, 47-річний житель Нетішина став жертвою вже «класичної» шахрайської схеми. Чоловік намагався придбати на популярній інтернет-платформі кросівки. Продавець переконав його для зручності перейти для спілкування в один із месенджерів. Після цього потерпілому надійшло фіктивне повідомлення про доставку, при переході за яким у чоловіка зняли з картки 45 тисяч гривень.
 
Принагідно вкотре закликаємо любителів онлайн-шопінгу під час купівлі-продажу товарів на інтернет-сайтах спілкуватися тільки в їхніх офіційних чатах. І за жодних умов не переводьте переписку в інші месенджери.
 
А в Ізяславі 60-річна пенсіонерка побачила в соціальних мережах оголошення про продаж дров за привабливою ціною. Перерахувала 7 тисяч гривень, проте після цього зв’язок з продавцем перервався.
За вказаними фактами працівники поліції проводять перевірки і закликають громадян берегти власні кошти і бути обачними під час онлайн-шопінгу.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне