Двох пенсіонерів, котрі прив’язали собаку ланцюгом до автомобіля, притягнуть до кримінальної відповідальності

Фото: https://ngp-ua.info/2020/07/45347

Двоє пенсіонерів прив’язали собаку металевим ланцюгом до автомобіля та тягнули проїжджою частиною. Їх затримали поблизу села Пеньки, Старокостянтинівського району.

«Вчора опівдні нам надійшло повідомлення, що по дорозі на Шепетівку, неподалік села Пеньки, автомобіль «Лада», рухаючись, волоче на ланцюгу собаку. Це побачили люди, які проїжджали повз. Вони зупинили автівку, яка волочила собаку, та викликали поліцію», – розповів кореспондентам Суспільного телефоном черговий Старокостянтинівського райвідділу поліції.

https://ngp-ua.info/2020/07/45347

Двоє чоловіків, 1958 та 1948 року народження пояснили поліцейським, що хотіли вивезти зі свого обійстя собаку, яка, за їх словами, їла домашню птицю.

Поліція передала собаку у притулок для тварин громадської організації «Екозахист-Старокостянтинів» на тимчасове тримання.

«Зараз собака знаходиться у нас в притулку, – розповідає голова організації «Екозахист-Старокостянтинів» пані Оксана. – Вона абсолютно неагресивна, почала у нас потроху їсти, але ще видно, що дуже боїться людей. І ще їй поки важко ходити, бо лапки пошкоджені та зчесані, особливо задні. Коли я, після дзвінка поліцейських, вчора забирала собачку, то вона була у жалюгідному стані – обдерті лапи, шоковий стан. На мою думку, собака, можливо, і їла домашню птицю, але тому що була майже завжди голодна. Вона дуже худа. Коли ми вчора давали їй кашу, сухий корм, вона їх не їла, бо, мабуть, то не та їжа, до якої вона звикла. Вона їла простий хліб. Сьогодні вже їй люди привезли кістки, курячі лапки, то вона теж це їла із задоволенням», йдеться у повідомленні UA:Поділля.

https://ngp-ua.info/2020/07/45347

За словами пані Оксани, найбільше, що її вразило у цій ситуації, це те, що чоловіки, які волочили за автівкою собаку на ланцюгу, навіть не усвідомлюють свого вчинку.

«Я вчора, коли забирала собаку, пробувала говорити з тими чоловіками. На жаль, для них це усього лише собака. Дуже прикро, що в людей на першому місці є худоба, яка дає м’ясо, яйця, молоко, а все решта – то непотріб, який можна посеред білого дня, як ганчірку, волочити по асфальту за автівкою», – каже пані Оксана.

Санкція статті 299 ч.3 Кримінального кодексу України, за якою наразі порушене кримінальне провадження проти пенсіонерів, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне